torstai 3. maaliskuuta 2011

Farmarein uusi elämä


Ompelukone pääsi pitkästä aikaa pimeästä komerostaan päivänvaloon. Sen sijaan, että olisin lähtenyt kaupoille etsimään farkkuhametta (josta jo pitkään olen unelmoinut), väkersinkin sellaisen ihan ite.

Tummiin lempifarkkuihini oli kulunut sisäreiden puolelle pieni reikä. Tuntui kurjalta hylätä niitä kylmästi moisen kuluman takia, kun jäljellä oli kuitenkin vielä 99 prosenttisesti ehjät housut. Käytin suunnittelutyöhön parisen minuuttia (tai sekuntia), saksin fareista yläosan talteen ja pilkoin molemmat lahkeet kahteen osaan.

Sitten asettelin, harsin harsimasta päästyäni (äiti on varmaan ylpeä, yleensä kärsivällisyyteni riittää parin nuppineulan pistelyyn!), asettelin jälleen ja lopulta tuloksena oli tekele, jonka tikkasin kasaan ompelukoneella. Farkkuneula oli tässä hommassa ihan ehdoton. Muodin huipulle kun tietysti pyrin, oli suurena visionani yhtenäinen farkkujen vanhasta, tikatusta sisäsaumasta tehty etu- ja takasauma. Idea oli todellakin vähän turhan kunnianhimoinen.

Vähän ehkä vinksahtanut yksilö, mutta hameeksi tunnistaa. "Casual" voisi olla sopiva farkkugenre...Hukkapalojakin jäi vain kourallinen, eli tässä todella vanhasta tuli tehokkaasti uutta. Itse tehdystä tulee muutenkin hyvä fiilis, mutta tällaisesta kierrätyskivasta vielä parempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti