maanantai 16. elokuuta 2010

Satoa lautaselle

Teimme pitkästä aikaa koko perheen voimin retken Hakaniemen torille. Lompakko tyhjeni, mutta vastineeksi kassit täyttyivät ihanista kasviksista ja marjoista. Pitkin hampain luovuin kaikista periaatteistani ja ostin mustikoita pakastimeen. Mustikoita kasvaa niin kattavasti joka paikassa, että autotonkin pääsee melko helposti niiden luo ja voisi poimia pakastimen täyteen ihan ilmaiseksi. Mutta niin se vaan nyt on, että lasten kanssa kaikki vaan on jotenkin hankalampaa, joten parempi ostaa marjat kuin jäädä ilman!

Torireissun tuloksena saatoimme myös tarjoilla päivällisvieraille tuoretta pinaattia ja ihanan rapsakoita vihreitä papuja hallista ostetun lampaankareen seuraksi. Päivällisillä teemana oli ”grillikauden viimeiset hiilet ja syksyn herkut” Syksyä menussa edustivat blinit, joiden kanssa tarjoilimme viime vuoden suolasienistä tehtyä sienisalaattia. Oletan, että seuraava satsi on täydellinen, sillä edellinen oli todella tönkkösuolainen ja tämänkertainen ehkä vähän liian sydänystävällinen versio. Myös katkaravut pääsivät pöytään tuomaan tuulahduksen rapukuusta. Illallisen kruunasivat tietty mahtavat vieraat ja ihana kesäilta. Täydellistä.

Seuraavaksi on aika ryhtyä kyttäämään omenoita. Kanitarhan kokoisen takapihan omistajana en voi kasvattaa omia, mutta joskus onnistaa ja voin auttaa ylituotannon kanssa tuskailevia tuttuja. Tampereen seudulla Aamulehti on ainakin menneinä vuosina pitänyt lukijoilleen omenapörssiä, joka on aivan mahtava palvelu. Siellä ne, joille tulee liikaa omppuja voivat ilmoittautua ja päästää kerrostaloasujat ja muut puuttomat korjaamaan sadon, joka muuten matkaisi kompostiin. Voisiko joku perustaa samanlaisen palvelun tänne pääkaupunkiseudullekin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti