perjantai 20. elokuuta 2010

Kuusi kudetta kuukaudeksi?

Uusi Musta haastaa mukaan käyttämään vain kuutta vaatetta koko syyskuun ajan. Pääasiallisesti hiekkalaatikon reunalla aikaa viettävälle haaste ei kuulosta mahdottomalta, etenkin kun alusvaatteet, yövaatteet ja päällystakki ovat poissa laskuista. Myös bilevaatteet saa valita kuuden ulkopuolelta, eikä bileidenkään määritelmää taideta juuri rajata.

Mies piti haastetta iisinä, kunnes tajusi, että kuuteen pitäisi sisällyttää niin työ kuin vapaa-ajankin vaatteetkin. Iron Maiden t-paitaa kun ei voi laittaa töihin ja puvunhousut eivät oikein sovellu vaipanvaihtotouhuihin. Olisi pitänyt ehdottaa, että ehkä tämä olisikin hyvä hetki lahjoittaa bändipaidat johonkin teinikeräykseen ja ottaa käyttöön niin kotiin kuin työhönkin soveltuvat ns. jyrkikatainen-paidat, eli pikeet.

Kokeilu saa miettimään vaatekaapin sisältöä ja kenties kiinnittämään aiempaa suurempaa huomiota vaatteiden huoltamiseen. Keksimme myös mahtavan lisäbonuksen: jos koko perheemme ryhtyisi käyttämään vain kuutta vaatetta, voisi ainainen pyykkisouvi helpottaa kuukaudeksi! Kuopus tuskin huomaisi potkuttelevansa samassa bodyssä, mutta esikoisen kuudesta kuteesta pitäisi vähintään yhden olla prinsessamekko. Hän tosin käyttää asusteita niin luovasti, että asukokonaisuus näyttäisi joka päivä freesiltä: milloin pikkarit laitetaan päähän, milloin taas kaikki kuusi asua olisivat päällä samaan aikaan ja koristeena rusetti ja vaikkapa vessapaperia.

Vielä on pari viikkoa aikaa harkita, pystyisinkö kuuden vaatteen kuuhun. Kun katselin Uuden Mustan tyttöjen vaatevalintoja iski välittömästi kateus: heillä kaikilla oli tosi käteviä paitamekkoja ja muita muunneltavia hetaleita. Itselläni on kyllä harvinaisen sekalainen vaatevarasto, joka kieltämättä kaipaisi raakkausta, tuunausta ja ennenkaikkea suunnitelmallisempaa täydennysotetta. Toisaalta nyt jos koskaan olisi hyvä tilaisuus valita kuuden joukkoon pari vähän kiristävämpää paitaa tai housua, jolloin olisi pakko hillitä syömistään ettei varasto kesken kuun kuihdu kolmeen käytettävään vaatteeseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti