maanantai 19. heinäkuuta 2010

Lähiruokaa likeltä ja matkan päästä

Oma likiruokatuotantomme, eli takapihan ryytimaa, on vielä toistaiseksi tuottanut melko kehnosti. Raparperit ovat luiruja ja kirsikkatomaatitkin vielä keväisen vihreitä. Mausteyrtit ja mansikka-amppeli ovat sentään tuoneet jotain itse kasvatettua lautasen reunalle.

Viime viikonloppuna palatessamme tuttujen mökiltä poikkesimme vakioreitiltä ja testasimme Koti ja keittiö -lehden innoittamana Heinolan lähiruokatori Heilan. Kannatti pidentää matkaa muutamalla minuutilla – marketti oli runsaine valikoimineen todellinen gurmandin keidas abc-erämaassa! Ostoskoriin päätyi mm. lihaa ja leipää sekä erikoisoluita ja sahtia. Kassalla toki eron lähikaupan ruokalaskuun huomasi, mutta ihan hyvä mieli tuli paikallisten yrittäjien tukemisesta. Ja laadusta maksan mieluusti.

Keväällä testasimme myös pienellä porukalla Svarfvarsin luomutilan vihanneksia. Vihreät maistuivat kerrassaan herkullisilta. Erittäin toimiva verkkokauppa ja täsmällinen kotiinkuljetus taannevat sen, että ainakin meidän perheemme ottaa vihannespalvelun tavaksi heti kun kauppa syksyllä jälleen aukeaa.

Pieni ruokakauppa
Tapiolassa, Kanniston leipomon myymälä Lasipalatsilla ja Eat&Joy Maatilatori. Siinä meidän muut lähiruokapisteemme toistaiseksi. Toivottavasti Heila ei jää tämän kesän ainoaksi uudeksi tuttavuudeksi laadukkaan lähiruuan metsästyksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti